HC Genret

Keskustelua Hardcore Technosta ja sen eri alatyyleistä!

Valvojat: rottencreep, Teknojta, OrZo

Teknojta
Shamancoristi
Viestit: 2200
Liittynyt: 01.01.1970, 02:00
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

HC Genret

Viesti Kirjoittaja Teknojta »

Heitetään tää nyt tänne niin voidaan käydä open-source keskustelua hardcore technon eri genreistä ja laittaa parempi listaus HC-Finlandiin. Ja koska asioista ollaan varmasti eri mieltä niin voidaan hyvin perustellut mielipiteet myös mainita :)
Oma päivitetty versio siitä minkä tein aikoinaan HC-Finlandiin (tämä ei ole absoluuttinen totuus, siksi tämä objektiivinen topikki jota voi täydentää :wink:):

Hardcore (Techno)

Technon (4/4 konemusiikin ei techno technon) alatyyli, jonka nopeus on yleensä 150-250 BPM. Tuntomerkkejä ovat särötetty bassorumpu ja yleensä atmosfääri on synkkä ja paha. Sampleina käytetään usein kiroilua tai kirkaisuja.

Gabber/Gabba

"Gabber" tai "Gabba" tulee flaaminkielestä ja tarkoittaa "kaveria" tai "tyyppiä". Gabberia voi kuvailla sanoilla aggressiivinen, nopea, provosoiva ja paha. Tyypillinen nopeus on 150-300 BPM, mutta on olemassa nopeampaa ja hitaampaakin. Perustana on säröinen bassorumpu. Joskus käytetään acid-ääniä. Sampleja on otettu mm. kauhu-, sota- ja gangsteri leffoista. Käsite tulee Hollannista, mutta siellä puhutaan nykyään enemmän "niistä jotka pitävät hardcoresta" kuin gabbereista kuten 90-luvulla. Joissain yhteyksissä gabberilla tarkoitetaan Hollannin valtavirta hardcorea, mutta esim. Saksassa sillä saatetaan tarkoittaa jotain brutaalimpaakin.

Oldschool Hardcore/Oldstyle/Gabber House

Oldstyleen vaikutti vahvasti house, techno ja mellow 90-luvun alussa. Se oli pimeää ja hidasta, mutta ajan kuluessa tempoa tuli lisää. Eräs varhaisista tunnetuista hardcore biiseistä on Mescalinum Unitedin "We Have Arrived" vuodelta 90. Hollannissa hardcore tunnettiin ensin gabber house nimellä.
Klippejä:
Mescalinum United - We Have Arrived
http://www.kovaydin.net/genreclips/mesc ... rrived.mp3
Euromasters - Amsterdam, Waar Lech Dat Dan? (Maastunnel Mix)
<-Gabber House
http://www.kovaydin.net/genreclips/euro ... nelmix.mp3


HollantiHC vuosina 96-97 (<- parempaa termiä vailla)

Perusnopeus oli 170-200 BPM:n luokkaa. Tähän aikaan myös happy hardcore oli suosittua ja se näkyi tässäkin tyylissä esimerkiksi "oravavokaalien" muodossa. Se oli kuitenkin tarpeeksi kovaa erottuakseen happysta.
Klippejä:
The Prophet - Big Boys Don't Cry <- ysäri mainstream partycore
http://www.kovaydin.net/genreclips/thep ... ontcry.mp3


Nustyle

Dark Raver ja DJ Vince pistivät uuden hardcore tyylin alulle vuonna 1997. Kappaleet olivat hitaampia kuin oli totuttu, mutta bassorummuista tehtiin massiivisia. Tämäkin tyyli on tosin nopeutunut. Vanhempiin tyyleihin verrattuna melodiat eivät ole enää niin simppelejä. Nustyle on ollut jo jonkin aikaa eniten pinnalla oleva HC tyyli ja sitä kutsutaan myös hollantihc:ksi. Hardstyle on lähtöisin nustyle hardcoresta ja hard trancesta.
Klippejä:
DJ Dione - Blair Bitch Project <- mainstream partycore
http://www.kovaydin.net/genreclips/djdi ... roject.mp3
DJ Neophyte en Evil Activities - Alles Kapot (10 Jaar Later Lekkur Dan...)
<- mainstream partycore
http://www.kovaydin.net/genreclips/djne ... kurdan.mp3
Hellsystem - Afraid
http://www.kovaydin.net/genreclips/hell ... afraid.mp3
Shock Force - My World
http://www.kovaydin.net/genreclips/shoc ... yworld.mp3


Industrial Hardcore

Käytetään yleisenä terminä säröisemmälle, raskaammalle ja teollisen äänimaailman omaavalle hardcorelle. Darkcore ja Deatchant ovat industrial hardcorea ja sitä esiintyy myös mm. terror, speedcore ja frenchcore tyyleissä. Usein puhutaan pelkästä "industrialista", mutta tätä ei tulisi sekoittaa alkuperäiseen industrial musiikkiin, koska yhtäläisyyksiä ei juuri ole.

Darkcore

Darkcore on hidasta, synkkää, raskasta ja meluisaa industrial hardcorea. Samanniminen levykokoelma on kuitenkin nykyään kaikkea muutakin kuin darkcorea. Esim. Armageddon Project, Chaosbringer ja The Outside Agency tekevät tätä tyyliä. Hardcore techno maailman ulkopuolella darkcorea käytetään myös eräänä junglen alatyylinä.
Klippejä:
The Outside Agency - Submerger
http://www.kovaydin.net/genreclips/theo ... merger.mp3
Chaosbringer - End of Days
http://www.kovaydin.net/genreclips/chao ... ofdays.mp3
Armageddon Project - Impending Deathtone
http://www.kovaydin.net/genreclips/arma ... thtone.mp3


Hardcoren ja Hard Technon välimaasto

En ole löytänyt tälle mitään oikeaa termiä. Jotkut sanovat schranzcoreksi, mutta schranz itsessään on kiistelty termi joten en käytä sitä. Rude Awakening (aka DJ Promo), Peaky Pounder ja kumppanit tekevät tätä tyyliä. Rytmiltään se muistuttaa enemmän technoa kuin hardcorea, mutta se on liian rankkaa hard technoksi.
Klippejä:
Rude Awakening - What Have I Left Undone
http://www.kovaydin.net/genreclips/rude ... undone.mp3


Frenchcore

Niin kuin nimi kertoo tämä tyyli on lähtöisin Ranskasta, mutta tehdään sitä muuallakin. Frenchcorea on paria erilaista joista tek-core on suosituin tyyli. Minimalistista mitä äänimaailmaan tulee, mutta kikkailevaa. Bpm liikkuu 160-180 tienoilla. Nykyfrenchcoressa on lähes aina sama massiivinen basari. Mm. Radium ja Androgyn Network edustavat tätä saundia.

Deathchant/Oikea UK Hardcore

Deathchant Recordsin lanseeraama 200 BPM:n tienoilla mättävä tyyli jolla on yhtäläisyyksiä frenchcoreen. Erittäin kikkailevaa industrial meininkiä. Hellfish ja Producer tunnetuimmat nimet.
("Oikea UK Hardcore" on kannanotto lähinnä Englannissa vaikuttavaan (ja sieltä levinneeseen) mielipiteeseen jonka mukaan freeform ja muut bassline pohjaiset rankemman konemusiikin tyylit ovat "hardcore technoa". Freeform tulee kuitenkin trancesta ja HC housesta!)

Acidcore/Hard Acid

Acidcore on hardcorea TB-303 syntikalla. Hard acid on karumpaa techno/acidia.

Terror(core)

Terroria ja speedcorea on tehty vuodesta 1993 lähtien. Terror on hardcoren alalajeista se joka edustaa hardcorea äärimmäisillään. Kappaleet eivät välttämättä ole "tanssittavia" kaikille koska mättö on nopeaa. Terrorin tyypillinen nopeus on 200-300 BPM.

Speedcore

Speedcore on tyyleistä nopein. Speedcore painottuu nykyään industrialimpaan saundiin, mutta on myös olemassa melodisempia, jopa juustoisia kipaleita. Speedcore on (useiden piirien mukaan) lähtöisin Ranskasta. Ranskalainen Gangstar Toons Industry julkaisi kokoelmia joista puolet olivat heavy metal+hc saundia. Alussa speedcore oli 230bpm+, eikä nopeudella ollut niin väliä, mutta se on nykyään vakiintunut 400-800 bpm:n tienoille. Nykyspeedcoressa nopeutta usein haetaan tupla/tripla basarilla.

Nosebleed (90-luku)/Splittercore (2000-luku)
Konekivääri speedcore. 800-1200 BPM.. rajana se että basarin pystyy vielä erottamaan.
Klippejä:
Frazzbass VS Komprex - Deadly Pale Terrorism
http://www.kovaydin.net/genreclips/fraz ... rorism.mp3


Extratone/Noizecore

BPM on laskettavissa jo tuhansissa ja kymmenissätuhansissa. Kikissä ei ole potkua, mutta se ei ole tässä tarkoituskaan. Totaalinen kaaos ja äärimmäisin tyyli kunnes joku keksii jotain nopeampaa ja härömpää ;). Noizecore terminä voi olla toki hitaampaakin.
Klippejä:
Mister Joker & DJ Fuckhead - Zombies Killed My Parents
http://www.kovaydin.net/genreclips/mist ... arents.mp3


Trancecore

Tätä käsitettä käytetään yleensä nykyajan happy hardcoresta ja freeformista puhuttaessa. Käsite merkitsee myös jotain ihan muuta. Hollannista lähtöisin oleva trancecore on yhdistelmä psytrancea, acidia ja hardcorea. Se kuullostaa normaalia hardcorea sulavammalta. Se pyrkii olemaan melodisempaa, keskittymättä pelkästään bassorumpuun. Samaan aikaan voi soida useampi melodia raita yhden sijaan. Cenobite Recordsin tuottajat olivat ensimmäisiä jotka tähtäsivät pääasiassa tähän hardcoren alalajiin. Cenobite ei selvinnyt hardcoren laskukauden yli, mutta 2005 julkaistiin Leviathanin "Unleast The Power" LP joka oli samassa hengessä tehty. Vuodesta 2001 lähtien mm. Ferox ja Ki-Real ovat jatkaneet ja kehittäneet trancecorea. He yhdistävät modernimpaa hardcore saundia trancecore soundin kanssa.
Klippejä:
Bio-Forge - Turbulence <- Oldschool Trancecore
http://www.kovaydin.net/genreclips/bio- ... ulence.mp3
Ferox - Eternity
http://www.kovaydin.net/genreclips/ferox-eternity.mp3


Digital Hardcore

Digitaalisella hardcorella tarkoitetaan hardcore punkin ja hardcoren fuusiota. Sähkökitaraa ja rääkymistä, mutta myös äkäistä hc bassorumpua :). Hyvä esimerkki tästä on esim. Atari Teenage Riotin "Start the Riot".
Klippejä:
Atari Teenage Riot - Into The Death
http://www.kovaydin.net/genreclips/atar ... edeath.mp3


Bastard Pop/Mashup hardcoressa

Tarkoituksena on samplata pop ja muiden (usein ei-koneellisten) genrejen biisejä ja raiskata niitä säröbiiteillä. Yleisempää breakcoressa, mutta myös hardcore technossa (ja näiden kahden hybrideissä). Tutustu esim. Shitmatin tuotantoon.

*core

Huomaa että core päätettä käytetään myös "genreissä" mitkä eivät varsinaisesti tuo mitään uutta vaan hardcore on esimerkiksi lokalisoitu johonkin maahan. Vertaa j-core ja frenchcore. J-core, eli japanilainen hardcore on laaja käsite ja tarkoittaa lähinnä biisejä missä on samplattu jotain japanilaista, mutta omaa saundia ei ole. Frenchcore on tyyli itsessään.
Viimeksi muokannut Teknojta, 26.03.2007, 22:45. Yhteensä muokattu 10 kertaa.
Swelter
Viestit: 117
Liittynyt: 04.08.2006, 22:32

Viesti Kirjoittaja Swelter »

Huhhuh...

missä on ACIDCORE ? :wink:
Teknojta
Shamancoristi
Viestit: 2200
Liittynyt: 01.01.1970, 02:00
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Teknojta »

Swelter kirjoitti:Huhhuh...

missä on ACIDCORE ? :wink:
Xybo ja Vihakone osaa varmaan kertoa kattavammin siitä :). Wikipedia sanoo: "Acidcore - an alternative name for freeform hardcore".. HYI
(nää mun tekstit ei oo sit wikipediasta revitty xD)
xybo
Viestit: 466
Liittynyt: 01.12.2005, 12:20
Paikkakunta: Hellsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja xybo »

Ei nyt duunista oikein kerkee enempää kommentoida, mut sanotaan näin aluksi, että on aika vaarallista sanoa esimerkkejä "tämä oli ensimmäinen tunettu" jostain genrestä. Esim Sorcererin Summer ei ole lähellekkään ensimmäisiä "tuplabiitti" yli 300bpm biisejä. Muutkin tekivät moisia...

Speedcore muutenkin tunnetaan (useissa piireissä) lähteneen kunnolla liikkeelle Ranskanmaailta by Gangstar Toons Industry jotka yksittäiseten hevimetal+hc fuusioiden sijasta julkasia kokkareita joista puolet oli tätä soundia....

Ja aluksihan speedcore oli todellakin metallin ja hc cross-overia. Nopeudella ei ollut niin oleellista merkitystä vaikka 230bpm+ paikkeilla mentiinkin. Ehkä siitä voisi ainakin mainita, että kuinka se on muokkaantunu sen alkuperäisestä ideasta nykyiseksi 0-ideaa sisältäväksi perus hc:ksi mutta tupla/tripla+ bpm:llä.

Frenchcoreakin on paria erillaista. Tek-core (tai vastaava) lienee vieläkin se suosituin. Semmosta 160-180bpm teknoa mutta soundit kuulosta pitchatulta. Julkasuja tulee satoja kuukasittain (samoin myös uusia labeleita).

Sanoisin myös että Acidcore vs Hardacid on hankala määritellä. Hardacid on perjaatteessa teknoa/acidia hieman karummalla kädellä kun taas acidcore on enemmän hc:ta acidillä.

-- xybo
xybo
Viestit: 466
Liittynyt: 01.12.2005, 12:20
Paikkakunta: Hellsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja xybo »

Tulipa tossa mieleen, että ehkä voisi tehdä esimerkki klippejäkin.
xybo
Viestit: 466
Liittynyt: 01.12.2005, 12:20
Paikkakunta: Hellsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja xybo »

Tota ilosempaa gabberia vois kutsua niillä termeillä millä sitä myytiinkin. "Partycore" "Funcore" jne...
Nordberg
Viestit: 158
Liittynyt: 02.12.2005, 14:30

Viesti Kirjoittaja Nordberg »

Toisaalta se vanha eli 90-luvun Frenhccore on selvästi erilaista kuin tämä nykyinen tyyli. Hyvä esimerkki tästä vanhasta Frenchcoresta on vaikka Epiteth Recordsin biisit.

Speedcoresta sen verran että kyllähän osa BSE DJ Teamin biiseistä oli speedcorea, kuten vaikkapa Outbreak. Toinen esimerkki vahasta speedcoresta on sitten vaikkapa Nordcore Psycopath- Destruction. Nopeus on 255 bpm, biisissä on kolina soundeja ja robottiääntä. Samaten osa Napalln biiseistä on kunnon speedcorea, mielestäni erityisesti osat 7-12. Osasta 13 lähtien mentiin sitten hitaampaan hitaampaan ja kokeellisempaan suuntaan. Muuten Xybon suosikkeja taisi olla erityisesti Bazookan Deathcore EP:n biisit. Kuten vaikkapa "Break it down suicidal" ja "Hardcore Motherfucker"

Onko muuten Breakcore hardcore-genreihin kuuluva tyylilaji? Joidenkin mielestä on. Kun taas joidenkin mielestä se kuuluu ennemin joko IDM tyyleihin tai breakbeat/drum&bass tyyleihin.

Tuosta kaikkien aikojen ensimmäisestä Newstyle gabber biisistä, eli "Intelligent Hardcoresta" sen verran, että se löytyy Thunderdome 15:sta.
Synthetic violence
xybo
Viestit: 466
Liittynyt: 01.12.2005, 12:20
Paikkakunta: Hellsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja xybo »

Nordberg kirjoitti:Muuten Xybon suosikkeja taisi olla erityisesti Bazookan Deathcore EP:n biisit. Kuten vaikkapa "Break it down suicidal" ja "Hardcore Motherfucker"
On muuten harvinaisen paska julkasu tuo Deathcore ep. Onneks sain myytyä pois. Todella heikko tuotannon laatu. Baazooka teki parempaa aikoinaan (tosin silloin taisi Damm hoittaa viimeistelyä muutenkin) Tosin 4 ekaa speedcore recordsin julkasua olikin sitten jo huomattavasti laadukkaampaa ja varsinkin Sonic Overkillit oli enemmän sitä speedcorea jota itse kutsuisin speedcoreksi, vaikkakin hc:n ja metallin sekottamisen sijasta se on enemmän gabberin ja metallin sekottamista.

-- xybo
Teknojta
Shamancoristi
Viestit: 2200
Liittynyt: 01.01.1970, 02:00
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Teknojta »

Nordberg kirjoitti:Onko muuten Breakcore hardcore-genreihin kuuluva tyylilaji? Joidenkin mielestä on. Kun taas joidenkin mielestä se kuuluu ennemin joko IDM tyyleihin tai breakbeat/drum&bass tyyleihin.
Breakcorekin ois tarkotus lisätä listaan jos joku osaa siitä enemmän kertoa. Ei kaikki breakcore, mutta osa on hyvin lähellä hc:ta (esim. saman basarin käyttö). Venetian Snaresin "Winnipeg Is A Frozen Shithole" levy vaikkapa.. mutta en ole itse sen syvemmälle perehtynyt joitain ug:mpia artisteja lukuunottamatta.
xybo
Viestit: 466
Liittynyt: 01.12.2005, 12:20
Paikkakunta: Hellsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja xybo »

Niputtaisin kyllä breakcorenkin hc:n alla, johtuen jo siitä syystä, että useimmat hc hemmot ovat siihen siirtyneet ja vaikuttaa, että varsinkin nyky breakcore soundissa on usein jopa minuutin pituisia tuplabasari tai 4x4 biitti kohtiakin. Tiedä sitten :)
Reiko
Terrorist
Terrorist
Viestit: 511
Liittynyt: 03.12.2005, 20:40
Paikkakunta: Vantaa, Finland

Viesti Kirjoittaja Reiko »

xybo kirjoitti:Niputtaisin kyllä breakcorenkin hc:n alla, johtuen jo siitä syystä, että useimmat hc hemmot ovat siihen siirtyneet ja vaikuttaa, että varsinkin nyky breakcore soundissa on usein jopa minuutin pituisia tuplabasari tai 4x4 biitti kohtiakin. Tiedä sitten :)
Itse määrittelen biisin breakcoreksi muutaman asian tiimoilta:
- säröinen (jopa tasatahti) kick

- drum'n'bass / idm kompit (joko tasatahti kickin päällä tai erikseen ilman tasatahti kickiä)

- drum'n'bass sub-bassot (hyvänä esimerkkinä toimii MC Berenkin setissä oleva Ace Of Basen biisistä tehty breakcore mashuppi raggalauluilla. oikeastaan kyseinen biisi on helvetin hyvä esimerkki breakcoresta)
Kuva
O: Yamaha DX-200
xybo
Viestit: 466
Liittynyt: 01.12.2005, 12:20
Paikkakunta: Hellsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja xybo »

Reiko kirjoitti: - drum'n'bass / idm kompit (joko tasatahti kickin päällä tai erikseen ilman tasatahti kickiä)
Tämän perusteella lähes kaikki mun biisit on breakcore, koska lähes kaikissa mun biiseissä on särö breaksia aina (joskin taustalla). :)
Hyppymiina
Viestit: 7
Liittynyt: 20.07.2007, 21:51

Viesti Kirjoittaja Hyppymiina »

Jos siis Noise on Hardcorea (niinku ite sivuilla sanottiin) niin oonko mä tehny Hardcorea koko pienen ikäni, ilman että olen tajunnut yhtään :shock: Pistää miettimään...
Maailman sanktiot, vitun poliisivaltiot!
Teknojta
Shamancoristi
Viestit: 2200
Liittynyt: 01.01.1970, 02:00
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Teknojta »

Hyppymiina kirjoitti:Jos siis Noise on Hardcorea (niinku ite sivuilla sanottiin) niin oonko mä tehny Hardcorea koko pienen ikäni, ilman että olen tajunnut yhtään :shock: Pistää miettimään...
Ei ole HC:ta ja sivujen tiedot ei oo muutenkaan ajan tasalla. Noisecore on hardcore+noise symbioosi.
Sir Apocalypse
Viestit: 20
Liittynyt: 20.05.2006, 16:59
Paikkakunta: Dreamworld

Viesti Kirjoittaja Sir Apocalypse »

BREAKCORE :psyke: :X3: :skitso: :hyper: :tonttu:
Kuva
Vastaa Viestiin