Mikä HC Techno?

Tämä sivu kattaa tiiviin epätäydellisen tietopaketin Hardcore Technon tyyleistä skenen alkuajoista tähän päivään, eri alagenreistä Hardcore Technon sisällä ja rajoilla sekä erinäisistä Hardcoreen liittyvistä liikkeistä, jotka eivät halua kategorisoitua mihinkään tiettyyn genreen. Tekstin tarkoituksena on tuoda näitä tyylejä ja suuntauksia ihmisten tietoisuuteen ja antaa jonkinlaista kuvaa Hardcore Techno -musiikin monipuolisuudesta. On myös toki olemassa paljon biisejä jotka eivät varsinaisesti liity mihinkään valmiisiin genreihin, liikkeisiin tai muihin raameihin ja hyvä näin, koska vain mielikuvitus on rajana *core-musiikissa. Opas pyrkii etenemään sellaisessa järjestyksessä, että Hardcore avautuu helpommin vasta-alkajille. Ensin käydään läpi kaupallisemmat/näkyvämmät tyylit, joihin aloittelijat todennäköisesti ensiksi törmäävät, jonka jälkeen siirrytään Hardcoren varsinaiseen ytimeen ja lopuksi eri sivuhaaroihin. Mukaan on liitetty YouTubesta löytyneitä biisejä havainnollistamaan eri tyylejä. Teksti sisältää osittain kirjoittajan omia subjektiivisia havaintoja. Syventävämpää tietoa esitellyistä tyyleistä ja suuntauksista löydät hakukoneella.

(Tämä pitäisi päivittää 2020-luvulle)

Varoitus! Niille jotka eivät voi sietää ajatusta siitä että ihmiset kuvaavat termein tietynlaisia musiikkityylejä ja -liikkeitä: ottakaa tai jättäkkä alla oleva tieto.


Hardcore (Techno)

Konemusiikin tyyli, jonka yleisin nopeus on 150-250 BPM (Beats Per Minute = iskua minuutissa). Perustuu yleensä 4/4 four-on-the-floor tasabiittiin, mutta poikkeuksiakin löytyy. Tuntomerkkejä ovat särötetty bassorumpu ja usein atmosfääri on synkkä ja aggressiivinen. Hardcore on kuitenkin varsin hyvin mutatoituva tyyli, eivätkä nämä kaikki ole sille ehdottomia kriteerejä.

Huomio muista Hardcore nimellä kulkevista konemusiikin tyyleistä


Gabber/Gabba


Oldschool Hardcore/Oldstyle/Gabber House


Gabber/Valtavirran Hardcore ~ vuosina 1994-1997/Artcore


Newstyle/Mainstyle/Millenium Hardcore/2000-luvun Mainstream Hardcore


~2010-luvun Mainstream Hardcore


Trancecore


Industrial Hardcore


Darkcore


Industrial Hardcoren ja Technon välimaasto/Industrial Techno


Doomcore


Frenchcore/Ranskalainen Hardcore


Terror(core)


Speedcore


Deathchant/UK Hardcore


Crossbreed/Drum’n’Core/Skullstep


Uptempo


Acidcore/Hard Acid


Deathcore


Nosebleed (1990-luku)/Splittercore (2000-luku)


Extratone


Flashcore


Breakcore


Digital Hardcore


Hardtek/Tribe(core)/Free Tekno


J-Core


Katso myös seuraavat video-oppaat Youtubesta, jotka osittain täydentävät tätä opasta:

Complete Guide to the Genres of Hardcore Techno Part 1

Complete Guide to the Genres of Hardcore Techno Part 2


Puuttuvia genrejä ja termejä: Speedbass, Psycore..

Kieli | Language