Brainbashers: 2012 Tour @ Helsinki

Takaisin menneisiin tapahtumiin


Kovaydin Vastarinta loudly presents:

: 2012 Tour @ Helsinki

Brainbashers konseptin tapahtumissa soi rankka, nopeatempoinen ja toisinaan kokeellinenkin underground konemusiikki, joka haastaa nykyajan valtavirran käsityksiä tanssimusiikista. Nykyajan, joka on unohtanut koko elimistössä tuntuvan heimotanssin sykkeen. Konsepti ei kuitenkaan keskity puritaanisesti pelkkään tanssimusiikkiin, vaan tärkeää on myös kuuntelukokemus. Rajoja kokeilevia konemusiikin äärimmäisempiä sivuhaaroja löytyy mm. industrialista, digitaalisesta punkista, drum’n’bassista, teknosta, psytrancesta ja avant-gardesta. Toiminnan kovana ytimenä on kuitenkin aina ollut hardcore. Tapahtumien erikoisuutena on tarjota laaja skaala erilaisia *core-tyylejä. Kovaydin Vastarinta kiertää vuoden 2012 aikana ympäri Suomea levittäen Brainbashers konseptia ja tanssittaen katajaista kansaa säröbassoilla.
Kiertueen neljäs kohde on UG ja sijaitsee jossain päin Helsinkiä.

Pvm: 30.6.2012
Aika: 22-07
Paikka: UG/Helsinki
URL: https://www.kovaydin.net

FREE PARTY


Soittajat:

Dionnaki LIVE [UK]

Kinsheeva-bändin hajottua kesällä 2010 liverpoolilainen breakcore-maanikko alkoi kehitellä uutta äärimmäisen luovaa liveprojektia nimeltä Dionnaki. Puhtaasta intohimosta rankempaa konemusiikkia kohtaan, ja nopeiden ja kiivaiden raudankäsittelytaitojensa ansiosta Dionnaki tuli nopeasti tunnetuksi brittien underground-piireissä todellisena esimerkkinä livenä esitetyn tanssimusiikin tulevaisuudesta.
Live-esiintymisillään mainetta niittänyt Dionnaki on esiintynyt Brittien tiukimmissa ug-tanssimusiikin tapahtumissa kuten Earblenderissä, Rigormortiksessa ja Panzram Industrialissa, ja Splatterkore Reck-ords on ylistänyt häntä “Iso-Britannian vuoden 2011 jännittävimmäksi breakcore- / hardcore-live-esiintyjäksi”.
Hän on tällä hetkellä työstämässä uutta musiikkia erinäisille julkaisuille, jotka tulevat ulos tänä vuonna, ja hän on ottanut myös buukkauksia 2012 Euroopan kiertueelleen.

Dionnakin viime marraskuinen live setti Tampereella:
http://dl.dropbox.com/u/2040873/Dionnaki%20LIVE%20%40%20Brainbashers_%204-Dimensional%20Core%20Rite.mp3

DoomsDay Sounds LIVE
Kuva
DoomsDay Sounds on yhden miehen hardcore/terror/speedcore armeija Riihimäeltä. Lähinnä omaksi ilokseen ja muiden harmiksi musiikkia tuottava herra on esiintynyt muutaman ulkomaankeikan (Sounds of Chaos Tukholmassa ja Finnish Night Pietarissa) lisäksi lähinnä Kovaydin Vastarinta porukan järjestämissä bileissä joissa on usein myös itse toiminut järjestäjänä.

Fedose [EE]
Kuva
Syvällisen ja intuitiivisen coren dj Fedose tulee pienestä koillis-virolaisesta teollisuuskaupungista. Fedose on soitellut levyjä yli vuosikymmenen tavoitteenaan ääretön matemaattinen tarkkuus. Fedosen matka äänien maailmaan lähti kuuntelemalla underground musiikkia paikalliselta radiokanavalta ja itsetehdyiltä kaseteilta. Vähän tämän jälkeen hän hankki dekit ja monimuotoisen vinyyli kokoelman. Useissa paikallisissa bileissä soittelu auttoi häntä löytämään oman tyylinsä. Nykyään Fedose jatkaa eri konemusiikin tyylien yhdistämisen kokeiluja keskittymällä rytmiseen puoleen ja tutkimalla vinyylien kadonnutta maailmaa.

Kid Corrupt LIVE [UK]
Kuva
Kid Corrupt on rankemman konemusiikin artisti Englannista ja englantilais-hollantilaisen Hardcore Techno/Industrial projektin, The Nephilimin, toinen puolisko. Hän on sulattanut laajan skaalan tyylejä yhteen Breakcoresta Speedcoreen, Glitchiä, Technoa, Dark Ambienttia, Anarko Punkkia, Hardcorea, kokeellista musiikkia ym. Hänen viimeisimmät live setit ovat keskittyneet parantavia ominaisuuksia sisältävään Ambient Speedcoreen ja Kone Breakcoreen. Kid Corruptin EP-julkaisut Ghettocore Rekkidsillä, Splatterkore Reck-ordsilla ja Karton Networkilla omaavat varsin tunteikasta sisältöä ja säteilevää taajuuksien värähtelyä. Hän on soittanut monissa ug-bileissä Englannissa, Euroopassa ja Jenkeissä vuodesta 2007 lähtien ja hänen tyylinsä menee koko ajan eteenpäin ja kehittyy.

Noison
Kuva
Noison on yhden miehen yhtye Vantaalta, joka tuottaa ääntä miltein kaikissa sen olomuodoissa, päätyylinään kuitenkin raskaampi ja kokeellisempi soundi. Nykyään enemmän biisien soitteluun, kuin tekemiseen, keskittyvä projekti on ollut aktiivisena jo vuodesta 2004 lähtien. Vuonna 2009 hän liittyi Kovaydin Vastarintaan ja on siitä lähtien ollut aktiivisesti mukana toiminnassa ja kantanut kortensa kekoon parhaan kykynsä mukaan Suomen UG-skenen ylläpitämiseksi. Ensimmäinen keikka oli 2010 Brainbashers: Ydintalvi tapahtumassa, jonka jälkeen ollut soittamassa miltein jokaisessa Kovaydin Vastarinnan järjestämässä tapahtumassa. Tällä kertaa Noisonilta kuullaan rytminoisesta speedcoreen kulminoituva setti.

RujoNic B2B OrZo

KuvaKuva
RujoNic: Jedi Ahvenus aka RujoNic aloitti musiikin tekemisen 13-vuotiaana saatuaan ensimmäisen kitaransa, mutta pian tämän jälkeen hardcore vei hänen sydämensä ja hän alkoi vääntämään omaa saundiaan FL Studiolla. Vuosien kuluessa hän alkoi harkitsemaan yleisön edessä esiintymistä. Alkuvuonna 2007 RujoNic hommasi omat soittovehkeet ja pian tämän jälkeen näytti taitonsa suomalaisille yleisöille. Hän järjestää tällä hetkellä Kolina-Produktio klubia Tampereella ja on yksi Kovaydin Vastarinnan Brainbashers bileiden vakiosoittajista. Hänen saundinsa koostuu pääasiallisesti raskaammasta industrial ja break henkisestä coresta ja aggressiivisista säröbassolinjoista sekä kokeiluista noisen ja speedcoren kanssa.
OrZo: Kouvolasta lähtöisin oleva OrZo aloitti vinyylien soittelun 2009 ja ensimmäisen keikkansa hän soitti Brainbashers: Russian Night -tapahtumassa Tampereella 2011, jonka jälkeen keikkaa on ollut myös Helsingissä. Levyvalikoima koostuu pääasiassa raskaasta ja synkästä coresta ja dnb:stä.

Shatterling LIVE
Kuva
Shatterling tuottaa industrial hardcorea, drum’n’corea ja breakcorea kokeellisella mutta usein myös kauniilla ja melodisella asenteella. Hänen genrevalikoimansa ei kuitenkaan ole rajattu ja hän ottaakin musiikkiinsa usein vaikutelmia mm. speedcoresta, dubstepistä, klassisesta musiikista ja jazzista. Espoosta kotoisin oleva liveartisti ja DJ on Kovaydin Vastarinnan lisäksi ollut nyt lopettaneen Divaani Recordsin jäsen ja on sen lisäksi signannut biisejään mm. Noisj.nl ja Abraxis Productions-lafkoille. Hän on tuottanut musiikkia vuodesta 2008 ja soittanut keikkoja vuoden 2010 lopusta saakka, pääosin Tampereella.

Stak Etop
Kuva
Nykyisin Tampereella vaikuttava Stak Etop on soitellut vinyyliä vuodesta 1999 asti ja on myös Tenkale nimisen lafkan ja crew:n perustaja. Hän on myös julkaissut 12″:n edesmenneellä Skeletor Recordsilla sekä hiljattain 10″ lätyn ranskalaisella P’tit Gris Recordsilla. Stak kaivaa tällä kertaa levylaukustaan laajalla skaalalla pääasiassa hc:ta.

xl8r B2B Ozma
frenchcore

Zutsuu|Teknoaidi LIVE
Kuva
Tällä hetkellä Tampereella vaikuttava Kovaydin Vastarinnan perustaja Zutsuu on tehnyt monenlaista hardcore technoa vuodesta 2003. Zutsuun biisejä on julkaistu CD- ja nettikokoelmilla eri mantereilla ja hän on viime vuosina Suomen lisäksi kiertänyt keikkailemassa eri EU-maissa ja Venäjällä maanalla, kaduilla ja klubeilla. Hänen toinen ja tuore aliaksensa, Teknoaidi, on “shamancorea” jossa yhdistyy maailmanmusiikki läheltä ja kaukaa, atmosfäärinen ja psykedeelinen äänimaailma sekä kiivastempoinen säröbasso.

Soittoajat:

22:00-23:00 Stak Etop (hardcore)
23:00-00:30 RujoNic b2b OrZo (industrial hardcore/drum’n’core)
00:30-01:00 Shatterling LIVE (hardcore/drum’n’core/breakcore)
01:00-02:00 Dionnaki LIVE (breakcore/hardcore/speedcore)
02:00-03:00 Fedose (industrial hardcore/experimental)
03:00-04:00 Kid Corrupt LIVE (breakcore/hardcore/speedcore)
04:00-04:30 Zutsuu=Teknoaidi LIVE (shamancore/hardcore/speedcore)
04:30-05:00 DoomsDay Sounds LIVE (hardcore/speedcore)
05:00-05:45 Noison (rhythmic noise->speedcore)
05:45-07:00 xl8r b2b Ozma (frenchcore)

Kuvat ja videot:

Aftermovie:

Tapahtuma kommuunisaiteilla:

Facebook
GHF
IRC-Galleria
Klubitus
Last.FM

Kieli | Language