Brainbashers: 2012 Tour @ Turku

Takaisin menneisiin tapahtumiin


Kovaydin Vastarinta loudly presents:

: 2012 Tour @ Turku

[

Brainbashers konseptin tapahtumissa soi rankka, nopeatempoinen ja toisinaan kokeellinenkin underground konemusiikki, joka haastaa nykyajan valtavirran käsityksiä tanssimusiikista. Nykyajan, joka on unohtanut koko elimistössä tuntuvan heimotanssin sykkeen. Konsepti ei kuitenkaan keskity puritaanisesti pelkkään tanssimusiikkiin, vaan tärkeää on myös kuuntelukokemus. Rajoja kokeilevia konemusiikin äärimmäisempiä sivuhaaroja löytyy mm. industrialista, digitaalisesta punkista, drum’n’bassista, teknosta, psytrancesta ja avant-gardesta. Toiminnan kovana ytimenä on kuitenkin aina ollut hardcore. Tapahtumien erikoisuutena on tarjota laaja skaala erilaisia *core-tyylejä. Kovaydin Vastarinta kiertää vuoden 2012 aikana ympäri Suomea levittäen Brainbashers konseptia ja tanssittaen katajaista kansaa säröbassoilla.
Kiertueen viidennet bileet tulevat olemaan ug:t ja ne pidetään entisessä pääkaupungissa Turussa!

Pvm: 13.10.2012
Aika: 22:00-06:30
Paikka: UG/Turku
URL: https://www.kovaydin.net


Soittajat:

dab [SE]

dab on tunnettu hyvin toteutetusta, intensiivisestä ja aggressiivisesta mixaamisestaan, joka on vienyt hänet Skandinavian Frenchcore, Terror & Speedcore skenen eturintamalle 2000-luvun alusta lähtien. Pohjoisen lisäksi dab on keikkaillut Englannissa ja Espanjassa.

DoomsDay Sounds LIVE
Kuva
DoomsDay Sounds on yhden miehen hardcore/terror/speedcore armeija Riihimäeltä. Lähinnä omaksi ilokseen ja muiden harmiksi musiikkia tuottava herra on esiintynyt muutaman ulkomaankeikan (Sounds of Chaos Tukholmassa ja Finnish Night Pietarissa) lisäksi lähinnä Kovaydin Vastarinta porukan järjestämissä bileissä joissa on usein myös itse toiminut järjestäjänä.

Fossa LIVE

Fossa on syntyperäinen Turkulainen X-rustin ja U-komitean riveissä vaikuttava henkilö, jonka veressä on virrannut konemusiikki jo pikkulapsesta asti. Vaikka Fossan kaikista omin tyyli onkin vinksahtanut elektro, on hänen livesoitossaan sivuttu kaikkea skweestä pesukoneteknoon. Fossalla on kuitenkin ala-asteella Terrordrome-levyjen kuuntelun johdosta ollut lokero sydämessä, jossa asuu gabba ja rave. Hän palaa edelleenkin aika ajoin kyseisten genrejen kimppuun eikä helvetissä jätä bassokaappeja kylmäksi. Fossan gabbasetit halajavat takaisin menneeseen ja sisältävät vivahteita ravesta, junglesta ja huumorista.

Jamqpa LIVE
Kuva
Jani “Jamppa” Lamminpää on Hardcore artisti ja Kovaydin Vastarinnan aktiivijäsen Porista. Hän on tehnyt vuodesta 2005 asti corea ja ensimmäinen nettijulkaisu oli GvC Industry:lla 2007, jonka jälkeen hän on julkaissut neljä muuta nettijulkaisua. Ensimmäinen livekeikka oli Tampereella Brainbashers: Autumn Depression Cure:ssa vuonna 2009, jonka jälkeen Jamqpa on heittänyt keikkoja Tampereella, Porissa ja Pietarissa ja ollut mukana järjestämässä bileitä. Päätyylit: Industrial-Hardcore ja Speedcore.

Nitro

Nitro on soittanut levyjä vuodesta 1999, kun levareilla soi pääasiassa hardhouse/hard trance lättyjä. Vuosina 2002-2005 hän järjesti klubeja (Trap, Pimiö, Forge, Metro) ja “Anchors Up!” klubiristeilyjä kesällä Jyväskylässä. Nykyään hän toimii X-Rust järjestössä, jolla on ollut esim. oma stage jokaisella Konemetsä festarilla. Nitron nykyinen tyyli koostuu pääosin elektrosta, breakbeatistä ja technosta sen kaikissa muodoissaan.
breakcore

Noison
Kuva
Noison on yhden miehen yhtye Vantaalta, joka tuottaa ääntä miltein kaikissa sen olomuodoissa, päätyylinään kuitenkin raskaampi ja kokeellisempi soundi. Nykyään enemmän biisien soitteluun, kuin tekemiseen, keskittyvä projekti on ollut aktiivisena jo vuodesta 2004 lähtien. Vuonna 2009 hän liittyi Kovaydin Vastarintaan ja on siitä lähtien ollut aktiivisesti mukana toiminnassa ja kantanut kortensa kekoon parhaan kykynsä mukaan Suomen UG-skenen ylläpitämiseksi. Ensimmäinen keikka oli 2010 Brainbashers: Ydintalvi tapahtumassa, jonka jälkeen ollut soittamassa miltein jokaisessa Kovaydin Vastarinnan järjestämässä tapahtumassa. Tällä kertaa Noisonilta kuullaan rytminoisesta speedcoreen kulminoituva setti.

RujoNic
Kuva
Jedi Ahvenus aka RujoNic aloitti musiikin tekemisen 13-vuotiaana saatuaan ensimmäisen kitaransa, mutta pian tämän jälkeen hardcore vei hänen sydämensä ja hän alkoi vääntämään omaa saundiaan FL Studiolla. Vuosien kuluessa hän alkoi harkitsemaan yleisön edessä esiintymistä. Alkuvuonna 2007 RujoNic hommasi omat soittovehkeet ja pian tämän jälkeen näytti taitonsa suomalaisille yleisöille. Hän järjestää tällä hetkellä Kolina-Produktio klubia Tampereella ja on yksi Kovaydin Vastarinnan Brainbashers bileiden vakiosoittajista. Hänen saundinsa koostuu pääasiallisesti raskaammasta industrial ja break henkisestä coresta ja aggressiivisista säröbassolinjoista sekä kokeiluista noisen ja speedcoren kanssa.

Shatterling LIVE
Kuva
Shatterling tuottaa industrial hardcorea, drum’n’corea ja breakcorea kokeellisella mutta usein myös kauniilla ja melodisella asenteella. Hänen genrevalikoimansa ei kuitenkaan ole rajattu ja hän ottaakin musiikkiinsa usein vaikutelmia mm. speedcoresta, dubstepistä, klassisesta musiikista ja jazzista. Espoosta kotoisin oleva liveartisti ja DJ on Kovaydin Vastarinnan lisäksi ollut nyt lopettaneen Divaani Recordsin jäsen ja on sen lisäksi signannut biisejään mm. Noisj.nl ja Abraxis Productions-lafkoille. Hän on tuottanut musiikkia vuodesta 2008 ja soittanut keikkoja vuoden 2010 lopusta saakka, pääosin Tampereella.

Stak Etop
Kuva
Alunperin jyväskyläläinen ja nykyisin Tampereella vaikuttava Stak Etop on soitellut vinyyliä vuodesta 1999 asti ja on myös Tenkale nimisen lafkan ja crew:n perustaja. Hän on myös julkaissut 12″:n edesmenneellä Skeletor Recordsilla sekä hiljattain 10″ lätyn ranskalaisella P’tit Gris Recordsilla. Stak kaivaa tällä kertaa levylaukustaan hc:ta ja acidcorea.

Zutsuu=Teknoaidi LIVE
Kuva
Tällä hetkellä Tampereella vaikuttava Kovaydin Vastarinnan perustaja Zutsuu on tehnyt monenlaista hardcore technoa vuodesta 2003. Zutsuun biisejä on julkaistu CD- ja nettikokoelmilla eri mantereilla ja hän on viime vuosina Suomen lisäksi kiertänyt keikkailemassa eri EU-maissa ja Venäjällä maanalla, kaduilla ja klubeilla. Hänen toinen ja tuore aliaksensa, Teknoaidi, on “shamancorea” jossa yhdistyy maailmanmusiikki läheltä ja kaukaa, atmosfäärinen ja psykedeelinen äänimaailma sekä kiivastempoinen säröbasso.
Zutsuu – Bankrupt Terra musavideo
Teknoaidi – Ulddat musavideo

Soittoajat:

22:00-22:45 Jamqpa LIVE (industrial hardcore/speedcore)
22:45-23:45 Stak Etop (hardcore/acidcore)
23:45-00:15 Fossa LIVE (hardcore/gabber)
00:15-01:15 RujoNic (industrial hardcore/crossbreed)
01:15-02:00 Shatterling LIVE (hardcore/crossbreed/breakcore)
02:00-03:00 dab (frenchcore/terror)
03:00-03:45 Zutsuu=Teknoaidi LIVE (hardcore/shamancore/speedcore)
03:45-04:30 DoomsDay Sounds LIVE (hardcore/speedcore)
04:30-05:30 Nitro (breakcore)
05:30-06:30 Noison (rhythmic noise/hardcore/speedcore)

Kuvat ja videot:

Aftermovie:

Fossan klipit:
Zutsuu=Teknoaidi live

Tapahtuma kommuunisaiteilla:

http://www.facebook.com/events/387443321321969
http://irc-galleria.net/community/3403080-brainbashers-2012-tour-turku
http://klubitus.org/tapahtuma.php?id=25119

Kieli | Language